DATETIMESCHEDULECURRICULUM
2004.8.9
(MON)
9:00-10:30Session 1 (30min. break)Orientation & test
11:00-12:30Session 2 (1hr lunch)Introduction to TCP/IP(Internet architecture, addressing, routing)
13:30-15:00Session 3 (45min. break)Introduction to TCP/IP(Internet architecture, addressing, routing)
15:45-17:15Session 4Introduction to TCP/IP(Internet architecture, addressing, routing)
17:15-19:00Dinner 
19:00-21:00Self study 
2004.8.10
(TUE)
9:00-10:30Session 1 (30min. break)FreeBSD Installation
11:00-12:30Session 2 (1hr lunch)FreeBSD Installation
13:30-15:00Session 3 (45min. break)Introduction to TCP/IP (UNIX operation system administration)
15:45-17:15Session 4Introduction to TCP/IP (UNIX operation system administration)
17:15-19:00Dinner 
19:00-21:00Self study 
2004.8.11
(WED)
9:00-10:30Session 1 (30min. break)Introduction to TCP/IP (Building a small network with PC routers and switches)
11:00-12:30Session 2 (1hr lunch)Introduction to TCP/IP (Building a small network with PC routers and switches)
13:30-15:00Session 3 (45min. break)Introduction to TCP/IP (Building a small network with PC routers and switches)
15:45-17:15Session 4Introduction to TCP/IP (Building a small network with PC routers and switches)
17:15-19:00Dinner 
19:00-21:00Self study 
2004.8.12
(THU)
9:00-10:30Session 1 (30min. break)Introduction to SOI Asia network (UDLR)
11:00-12:30Session 2 (1hr lunch)RR configuration
13:30-15:00Session 3 (45min. break)RR configuration
15:45-17:15Session 4How to debug SOI Asia network
17:15-19:00Dinner 
19:00-21:00Self study 
2004.8.13
(FRI)
9:00-10:30Session 1 (30min. break)Introduction to SOI server
11:00-12:30Session 2 (2hr lunch)SOI server installation
14:30-16:00Session 3 (45min. break)SOI server configuration
16:45-18:15Session 4SOI server configuration
19:15-20:00Dinner 
20:00-21:00Self study 
2004.8.14
(SAT)
9:00-10:30Session 1 (30min. break)Security policy
11:00-12:30Session 2 (1hr lunch)DNS and SMTP
13:30-15:00Session 3 (45min. break)SOI Asia classroom environment
15:45-17:15Session 4Test
17:15-20:00Dinner & Farewell Party 
2004.8.15
(SUN)
ALL dayFreeNew comer workshop participants departs for home
2004.8.16
(MON)
9:00-10:30Session 1 (30min. break)IPv6 overview and basic operation
11:00-12:30Session 2 (1hr lunch)IPv6 DNS and routing overview
13:30-15:00Session 3 (30min. break)IPv6 routing configuration
15:30-17:00Session 4IPv6 routing debugging
17:00-19:00Dinner 
19:00-21:00Self study 
2004.8.17
(TUE)
9:00-10:30Session 1 (30min. break)Multicast routing and PIM-SM overview
11:00-12:30Session 2 (1hr lunch)Configuring PIM-SM with XORP
13:30-15:00Session 3 (30min. break)PIM-SM debugging
15:30-17:00Session 4Training for trainers (Discussion about SOI-ASIA network operation)
17:00-19:00Dinner