DATE TIME SCHEDULE CURRICULUM
2004.8.9
(MON)
9:00-10:30 Session 1 (30min. break) Orientation & test
11:00-12:30 Session 2 (1hr lunch) Introduction to TCP/IP(Internet architecture, addressing, routing)
13:30-15:00 Session 3 (45min. break) Introduction to TCP/IP(Internet architecture, addressing, routing)
15:45-17:15 Session 4 Introduction to TCP/IP(Internet architecture, addressing, routing)
17:15-19:00 Dinner  
19:00-21:00 Self study  
2004.8.10
(TUE)
9:00-10:30 Session 1 (30min. break) FreeBSD Installation
11:00-12:30 Session 2 (1hr lunch) FreeBSD Installation
13:30-15:00 Session 3 (45min. break) Introduction to TCP/IP (UNIX operation system administration)
15:45-17:15 Session 4 Introduction to TCP/IP (UNIX operation system administration)
17:15-19:00 Dinner  
19:00-21:00 Self study  
2004.8.11
(WED)
9:00-10:30 Session 1 (30min. break) Introduction to TCP/IP (Building a small network with PC routers and switches)
11:00-12:30 Session 2 (1hr lunch) Introduction to TCP/IP (Building a small network with PC routers and switches)
13:30-15:00 Session 3 (45min. break) Introduction to TCP/IP (Building a small network with PC routers and switches)
15:45-17:15 Session 4 Introduction to TCP/IP (Building a small network with PC routers and switches)
17:15-19:00 Dinner  
19:00-21:00 Self study  
2004.8.12
(THU)
9:00-10:30 Session 1 (30min. break) Introduction to SOI Asia network (UDLR)
11:00-12:30 Session 2 (1hr lunch) RR configuration
13:30-15:00 Session 3 (45min. break) RR configuration
15:45-17:15 Session 4 How to debug SOI Asia network
17:15-19:00 Dinner  
19:00-21:00 Self study  
2004.8.13
(FRI)
9:00-10:30 Session 1 (30min. break) Introduction to SOI server
11:00-12:30 Session 2 (2hr lunch) SOI server installation
14:30-16:00 Session 3 (45min. break) SOI server configuration
16:45-18:15 Session 4 SOI server configuration
19:15-20:00 Dinner  
20:00-21:00 Self study  
2004.8.14
(SAT)
9:00-10:30 Session 1 (30min. break) Security policy
11:00-12:30 Session 2 (1hr lunch) DNS and SMTP
13:30-15:00 Session 3 (45min. break) SOI Asia classroom environment
15:45-17:15 Session 4 Test
17:15-20:00 Dinner & Farewell Party  
2004.8.15
(SUN)
ALL day Free New comer workshop participants departs for home
2004.8.16
(MON)
9:00-10:30 Session 1 (30min. break) IPv6 overview and basic operation
11:00-12:30 Session 2 (1hr lunch) IPv6 DNS and routing overview
13:30-15:00 Session 3 (30min. break) IPv6 routing configuration
15:30-17:00 Session 4 IPv6 routing debugging
17:00-19:00 Dinner  
19:00-21:00 Self study  
2004.8.17
(TUE)
9:00-10:30 Session 1 (30min. break) Multicast routing and PIM-SM overview
11:00-12:30 Session 2 (1hr lunch) Configuring PIM-SM with XORP
13:30-15:00 Session 3 (30min. break) PIM-SM debugging
15:30-17:00 Session 4 Training for trainers (Discussion about SOI-ASIA network operation)
17:00-19:00 Dinner